Over mesologie

Tijdens mijn werk als televisieregisseur kwam ik in aanraking met mesologie. Ik had zo’n pijn in mijn rug dat ik zonder een flinke pijnstiller niet eens mijn bed uit kon om naar mijn werk te gaan. Reumatologen, internisten, fysiotherapeuten konden niets vinden. Een mesoloog wel. Na 2 maanden was ik pijnvrij en...mijn jeugdliefde, het functioneren van het menselijk lichaam, was weer tot leven gewekt.

Ik volgde de 6-jarige opleiding aan de Academie voor Mesologie in Amsterdam en help nu zoveel mogelijk mensen bij hun klachten en probeer op die manier meer kwaliteit van leven te genereren.

Mesologie is een geneeskunde die wetenschappelijke medische kennis op een prachtige manier combineert met traditionele Chinese geneeskunde, Ayur Veda, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde en elektro-acupunctuur. Door deze verschillende zienswijzen te combineren kan ik een duidelijker beeld krijgen van wat goed en wat minder goed functioneert in uw lichaam.

Mesologie behandelt vooral chronische problemen, richt zich op de hele mens en gaat op zoek naar de oorzaak achter de klacht. 
 

Een voorbeeld

Hoe vaak hoor je niet dat je er maar mee moet leren leven? Dat je het moet accepteren? Dat het ook door stress kan komen? Dan gaat het vaak over chronische gezondheidsklachten.

2 miljoen mensen in Nederland hebben bijvoorbeeld last van het Prikkelbaar Darm Syndroom, ook wel spastische darm genoemd. Een verzamelnaam voor allerlei symptomen als opgeblazen gevoel, afwijkende ontlasting, buikkrampen, borrelende buik, misselijkheid, brandend maagzuur. Daar komt ook vaak vermoeidheid bij kijken. Er is echter wèl wat aan te doen. 

Via de mesologie kan ik bepalen of uw vertering bijvoorbeeld verstoord is door een parasiet, verminderd galtransport of een nikkelstapeling die de doorgifte van verteringsenzymen uit de pancreas belemmert.

Dat kunnen allemaal oorzaken van een verslechterde vertering en die vervelende klachten zijn. En daardoor worden ook uw voedingsstoffen door de darmcellen niet goed doorgegeven aan het bloed.

Dat uw huid al zo lang droog is of u steeds terugkerende voorhoofdsholteontstekingen heeft kunnen daar weer het gevolg van zijn. Of dat u steeds maar zo moe blijft ondanks dat u genoeg slaapt en ondanks dat u zo gezond mogelijk eet.

Zo hebben veel zaken in de mens met elkaar te maken en ik gebruik mesologie om uit die veelheid aan aanwijzingen wijs te worden en de oorzaak van uw klachten te vinden. Om uw gezondheid te verbeteren. Of dat nu uw darmen betreft, uw huid, hoofdpijn, ernstige vermoeidheid, onbedwingbare behoefte aan zoet of andere chronische problemen. 

Voor welke klachten kunt u bij mij komen?

 • Spijsvertering
  Prikkelbare Darm Syndroom, onregelmatige ontlasting, opgeblazen gevoel/winderigheid, misselijkheid, buikpijn, overmatig maagzuur, voedselintoleranties
 • Luchtwegen
  benauwdheid, astma, bronchitis en hooikoorts
 • Keel-, neus en oorklachten
  terugkerende keel- of oorontstekingen, holteontstekingen, opgezette klieren/tonsillen (amandelen) en verkoudheden
 • Urinewegen
  terugkerende blaasontsteking of urineweginfecties, nierstenen
 • Spieren en gewrichten
  pijn, stijfheid, reuma, jicht, fibromyalgie, blessuregevoeligheid
 • Huid
  droge huid, uitslag, eczeem, psoriasis, acné
 • Gynaecologisch
  menstruatiebezwaren, PMS, endometriose (verklevingen), vaginale infecties, vruchtbaarheidsproblematiek, overgangsklachten
 • Circulatie
  aderverkalking, claudicatio intermittens (etalagebenen), aambeien, spataderen, hoge/lage bloeddruk, hoog cholesterol
 • Infecties
  bacterieel, viraal, parasitair, schimmels
 • Immunologisch
  lage weerstand, vaak ziek/griep, overgevoeligheidsreacties en allergieën
 • Mentaal/emotioneel
  stemmingswisseling, depressie, overspannen
 • Verder
  hoofdpijn, migraine, chronische vermoeidheid, slaapproblemen 

Wat moet u zich voorstellen bij een mesologisch onderzoek?

We nemen uw vooraf ingestuurde anamneseformulier door. Daarna volgt een pols- en tongonderzoek, een lichamelijk onderzoek en het meten van 100 elektro-acupunctuurpunten aan de handen en voeten d.m.v. een meetpen. Hiermee breng ik uw totale functioneren in beeld en ga op zoek naar de oorzaak van uw klachten.

De therapie wordt bepaald en bestaat uit een keuze van homeopathische middelen, supplementen van mineralen en vitamines, Indiase kruiden en voedings- en leefstijladviezen. 

Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen NRM, NVVM en RBCZ en werk op de dinsdag en woensdag in Heemstede en op donderdag en vrijdag in mijn praktijk in Amsterdam.

Een consult duurt 60-75 minuten en kost 98 euro incl. een verslag van het eerste consult. Het consult wordt door verschillende ziektekostenverzekeraars vergoed in de aanvullende pakketten.

U bent van harte welkom!