Over massage

De sportmassage is gericht op het verbeteren van de doorbloeding, activeren van de spieren, voorkomen van blessures en herstel na inspanning. Bij een ontspanningsmassage draagt volledige aandacht bij aan een goede gezondheid. 

Sportmassage
(Petra Boelhouwer)

Ik ben Petra Boelhouwer,

Sinds september 2017 werk ik op donderdag- en vrijdagochtend bij Gzond Heemstede.

Het zorgen voor het welzijn van een ander en mijn wens om een zinvolle bijdrage te leveren aan onze samenleving komen prachtig samen bij het geven van een massage.

In 2013 heb ik de opleiding tot sportmasseur afgerond; deze opleiding in combinatie met mijn HBO studie met economische achtergrond en een loopbaan in onder meer de gezondheidszorg,  blijken een goede basis te zijn om mijn hands-on werkwijze in de dagelijkse praktijk te kunnen vormgeven.

Accordion Title

Ik geef diverse massages; bijvoorbeeld klassieke massage, sportmassage, ontspanningsmassage, stoelmassage en handmassage.

Bij bijvoorbeeld een ontspanningsmassage wordt de ademhaling dieper, spieren en pezen soepeler, het lichaam beter doorbloed en is er verbetering van de stofwisseling. Een ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid.

Bij een sportmassage wordt de doorbloeding van de spieren gestimuleerd. Afvalstoffen worden uit de spieren afgevoerd waardoor een sneller herstel mogelijk is. Sportmassage kan ook preventief worden toegepast, als onderhoudsbeurt voor je spieren. Ook door dagelijkse activiteiten kunnen klachten ontstaan en daarom is sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol. Te stijve of te strakke spieren geven een verhoogd risico op blessures bij het sporten of dagelijkse activiteiten.

 Massage is een ambacht