Over Ayurveda

In Ayurveda wordt altijd naar de onderliggende oorzaak van een ziekte gezocht, zodat een ziekte of aandoening echt bij de wortel kan worden aangepakt. Gezondheid is volgens de oude Ayurvedische leer niet alleen het afwezig zijn van ziekte, maar is een toestand van goed mentaal, fysiek en emotioneel functioneren, alle lichaamsweefsels en uitscheidingsproducten normaal functioneren en het spijsverteringsvuur en de eetlust goed zijn. Ayurveda houdt zich niet alleen bezig met het genezen van ziekten, maar ook hoe ziekte kan worden voorkomen en hoe tot op hoge leeftijd een goede gezondheid behouden kan worden.

Ayurveda bestaat meer dan 5000 jaar, is de oudst bekende gezondheidsleer op aarde en heeft zijn oorsprong in India.

Ayurveda is in 1977 door de WHO (World Health Organisation) officieel als geneeswijze erkend, met de opmerking dat deze vaak oplossingen biedt daar waar de westerse geneeskunde stopt.

Waarom Ayurveda?

Omdat iedereen anders is

Ayurveda kijkt naar u als mens en is uniek voor ieder persoon, wij zijn allemaal unieke individuen met unieke behoeften.  Ayurveda onderzoekt de oorzaak van de onbalans omdat vanuit elke onbalans ziekte kan ontstaan. Als we weten hoe we moeten ‘luisteren’ naar de tekenen en symptomen stimuleert dit om actie en verantwoordelijkheid voor onze gezondheid te nemen.

Mijn missie is dan ook om u te leren luisteren naar de signalen van uw lichaam. Door mijn behandelmethode, gebaseerd op deze wetenschap krijgt en houdt u weer grip op uw leven en klachten.

In  een behandelplan krijgt u tips over het veranderen van uw leefwijze en eetgewoonten passend bij uw constitutie. Ter ondersteuning kunnen diverse behandelmethoden en/of ayurvedische supplementen worden ingezet. Het doel is om u weer in balans te brengen waardoor u weer lekker in uw vel komt te zitten.

Het gaat dan ook om u. Als mens.

Wanneer Ayurveda?
Diagnostiek
Behandelingen