Over acupunctuur

Met veel plezier en toewijding werk ik aan de gezondheid van mijn cliënten. Als therapeut en adviseur maak ik ze expert op het gebied van zichzelf.

In 2007 behaalde ik mijn diploma voor Traditional Chinese Medicine aan de Shen Zhou Open University. Na jaren werkervaring in andere praktijken, startte ik in 2014 voor mijzelf. Hoe meer ik mij in deze geneeswijze verdiep, hoe meer ik versteld sta van de mogelijkheden die het kan bieden voor mensen hun gezondheid. Dit versterkt mijn passie voor dit mooie vak en zet mij aan om continu bij te leren. 

De holistische benadering binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde maakt dat een klacht niet op zichzelf staat. Alles staat met elkaar in verbinding.
 Dus in plaats van alleen het symptoom te bestrijden, behandelen we de onderliggende oorzaak. 

Daarbij gebruik ik verschillende behandelmethodes en geef ik voeding- en leefstijladviezen voor het beste resultaat. Belangrijk is de samenwerking met de cliënt. Alles gaat in overleg en zo nodig krijgt deze ‘huiswerk’ mee. 

“De aanpak van de totale mens interesseert me juist zo erg.”

Mijn consulten duren veertig minuten. Dit is langer dan gebruikelijk, omdat ik de tijd en de rust wil nemen om er echt te zijn voor iemand. Ik zie mensen hier opleven, zichzelf terugvinden.

“Persoonlijke aandacht vind ik belangrijk en daar neem ik de tijd voor.“

Bij het eerste consult vindt er een intakegesprek plaats, waarin ik allerlei vragen stel over de gezondheid en levensomstandigheden en een behandeling waarbij de client zorgvuldig stap voor stap wordt begeleidt. Schroom niet om te iets te vragen, ik leg graag uit wat ik doe. 

Ik ben aangesloten bij een beroepsorganisatie van professionele therapeuten die de kwaliteit waarborgt. Hierdoor worden mijn behandelingen door alle verzekeraars vanuit het aanvullende pakket vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het soort pakket, maar gaat sowieso niet ten koste van het eigen risico. 

Een consult, inclusief behandeling, kost €60,-. Daarnaast wordt er bij de eerste keer eenmalig €20,- intake kosten gerekend. 

Acupunctuur helpt bij :

  • ontspanning en balans
  • hoofd- en nekklachten
  • allergieën
  • betere spijsvertering
  • (chronische) pijn
  • en nog veel meer

Naast acupunctuur, maak ik ook gebruik van andere methoden zoals cupping, gua sha, geneeskrachtige kruiden en moxa therapie.

Deze eeuwenoude Chinese geneeswijzen kunnen bij een groot aantal lichamelijke en geestelijke klachten effectief worden toegepast. Heb je een bepaalde klacht, maar twijfel je of deze behandeld kan worden? Dan kun je het beste contact met mij opnemen voor overleg.